Pes je jediné stvoření na světě, které nás miluje víc než sebe.


Slečna "Budu vodící pes"

08.06.2008 12:00

Dnešek jsme opět trávili na chalupě v malebné vesničce Černvír pod hradem Pernštejn.

S Chandlerkem jsme si hráli na zahradě, cvičili povely a taky jsme se šli projít podél řeky na pole, tam se mu moc líbilo a nazpátek jsme šli mezi mosty zkusit, jestli už se Chandlerek odváží do vody - zatím si tam smočil nohy po břicho.... no časem ;o)

Na druhé straně řeky stála paní, které vedlo z ruky vodítko někam k zemi, ale nebylo vidět, co na něm má, pak přešla most a už jsem viděla, že je to malé štěně zlatého labradora - tak jsme se k nim s Chandlerkem vrhli - byla to malá psí slečna Betty - o 14. dní mladší jak Chandlerek - mě teda připadala malinká, ale to asi fenky bývají - a na obojku měla známku s nápisem "Budu vodící pes" - tak jsme se daly s paní do řeči a že prý jsou taky z Brna a tak jsem říkala, že bydlím kousek od Cejlu, kde vodící psy trénují a Bettynka je prý přesně odtama, že ji mají na 10 měsíců "na výchovu" a že si ji berou do toho centra na výcvik a zase jim ji vrací.

No psi mezitím řádili jak utržení z řetězu. Jinak mě teda připadalo, že na to, že má být Bettynka vodící pes, tak je dost "agresivní" - do Chandlerka se zakousla těma jehličkama, dominantně si na něj stoupla - pro Chandlerka něco nového - vždycky je dominantní on - a na menších psech stojí on. Navíc tak "agresivně" necvaká zubama. Ale třeba z toho Bettynka vyroste a brzo ji potkám "ve výcviku" a bude z ní vzorný vodící pes.

A přikládám jednu fotečku takové zlaté labradoří koule ;o))) (Chandlerek vlevo, Bettynka vpravo - myšleno hlavy)

—————

Zpět



www.rak-brno.cz